Selecteer een pagina

Ook in de slaapkamer kan de keuze voor een bepaalde vloer een hele belangrijke keuze zijn. Zoals een bed, de aankleding en de accessoires een grote rol spelen in het bepalen van de sfeer op de slaapkamer, doet de vloer dat ook. De vloer is immers één van de dingen die erg opvallen in de slaapkamer. Ook de vraag of je bijvoorbeeld een vloerverwarming wil aanleggen in de slaapkamer, kan invloed hebben op de vraag welke vloersoort het beste bij je past. Een vloersoort die vandaag de dag steeds vaker gekozen wordt, is een gietvloer. Een gietvloer kun je tegenwoordig in allerlei soorten laten leggen, en biedt grote voordelen. Ook in de slaapkamer.

Makkelijk in onderhoud

Een gietvloer is niet alleen erg praktisch, het is ook erg gemakkelijk in onderhoud. Omdat een gietvloer geen naden en randen heeft, krijgt vuil geen kans om zich te hechten aan de vloer. Met een stofzuiger en een natte doek kun je de vloer in zeer korte tijd weer sprankelend schoon krijgen. De vloersoort is bovendien geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming, waardoor je geen radiatoren aan de muur hoeft te bevestigen. Ook dat zorgt voor praktisch gemak.

Verschillende kleuren gietvloeren

Bij een gietvloer wordt vaak gedacht aan een saaie, grijze vloer met een industrieel karakter. De mogelijkheden van een gietvloer gaan echter veel verder dan dat. Een vloerenspecialist kan namelijk verschillende kleuren gebruiken bij de aanleg van een gietvloer, zodat je de kleur van de vloer kan afstemmen op de andere kleuren in de slaapkamer. Zo krijg je niet alleen een hele praktische en onderhoudsvriendelijke vloer, maar ook een vloer die perfect past bij de stijl van de kamer. Een vloerenspecialist kan je hierin adviseren, en laten zien welke mogelijkheden er nog meer zijn bij het aanleggen van een gietvloer.