Selecteer een pagina

Na een lange en drukke dag is er niets lekkerder dan uitrusten in je heerlijke bed. Het is dus belangrijk dat je op een lekker matras neer kan ploffen. Maar er zijn tegenwoordig zo veel verschillende soorten matrassen? Kies je voor hard of zacht? Pocket- of toch binnenvering? Met deze tips wordt de zoektocht naar het perfecte matras een stuk makkelijker

Wat vind je lekker liggen?

Welk soort matras je neemt, is natuurlijk onder andere afhankelijk van wat je het lekkerst vindt liggen. Ga eens naar een beddenwinkel om uit te proberen wat je het lekkerst vindt liggen. Op sommige matrassen kan je tegenwoordig zelfs een bepaald aantal nachten proefslapen. En mocht het je na die tijd toch niet bevallen, kun je het meestal kosteloos retourneren. Ideaal voor kieskeurige mensen!

De juiste hardheid kiezen

Naast kijken wat je lekker vindt liggen, is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te met de behoeften van je lichaam. Als je bijvoorbeeld last hebt van rug- of nekklachten, is het belangrijk dat je matras die extra goed ondersteunt. Als je geen goed matras hebt, kunnen je klachten wellicht erger worden. Daarom moet je matras de juiste hardheid hebben, niet te hard en niet te zacht. Deze hardheid is onder andere afhankelijk van je slaappositie. Rug- en zijslapers hebben dus verschillende matrassen nodig. Denk er bij nek en rugklachten ook aan om je matras op tijd te vervangen. Een doorgelegen matras kan er namelijk ook voor zorgen dat klachten erger worden. Over het algemeen moeten matrassen ongeveer om de 10 jaar vervangen worden.

Je eigen bed slaapt natuurlijk het allerlekkerst, maar wil je overal een bed met hetzelfde comfort als thuis in je eigen bed? Bijvoorbeeld voor op de camping of op een festival? Beddenverhuur Nederland biedt voor elke gelegenheid een heerlijk comfortabel aan voor lage prijzen.