Selecteer een pagina

Je hebt als geen ander wel eens gehad dat je na een tijdje jouw eigen slaapkamer suf begint te vinden en er maar al te graag verandering in wilt brengen. Je kan hierbij denken aan nieuwe decoratie, meubels of lakje verf. Om jouw slaapkamer weer dat nieuwe gevoel en gloed te geven hoef je geen enorme make-over te ondergaan. Met deze simpele tips & tricks kun je jouw dagelijkse slaapplek omtoveren tot een nieuw slaapparadijs.

Verlichting

Een van de beste manieren om jouw slaapkamer een make-over te geven is door gebruik te maken van de juiste verlichting. Jouw slaapkamerverlichting heeft de sfeer in jouw kamer helemaal in de hand. Je kunt hiervoor kiezen om dimlichten te gebruiken of om ledstrips te kopen. Door gebruik te maken van dit soort lichten, kun je zelf bepalen wat voor sfeer er om je heen is. Het is een goedkope en simpele trick die jouw kamer dat ene extraatje geeft wat het nodig heeft.

Decoratie

Decoratie is een must-have. Dit komt omdat decoratie jouw kamer kan omtoveren van saai en duf tot nieuw en knus. Je kan hierbij denken aan schilderijen, kussens of foto’s. Je creëert hiermee ook een meer persoonlijke look en kunt zelf kiezen wat jij het beste bij jezelf vindt passen. Het is ook een idee om jouw decoratie totaal anders te maken dan de rest van het huis, omdat jouw slaapkamer toch iets intiemer is en jij de koning(in) bent van dat domein. Ga daarom vooral op jouw eigen gevoel in en probeer het zo leuk voor jezelf te maken!

Meubels

Nieuwe meubels aanschaffen is een vorm van herinrichten, maar het kan een gat in je portemonnee maken. Daarom is het zeker niet noodzakelijk, maar als je toch al overweegt om nieuwe meubels aan te schaffen, dan kan dit duidelijk helpen met de make-over.