Selecteer een pagina

Meerdere soorten bedbodems zijn op de markt voorbeelden hiervan zijn een schotelbodem, een spiraalbodem of de bekendste twee de lattenbodem en de boxspring. ofwel je hebt genoeg keus. De gemiddelde keus valt op een lattenbodem als bedbodem. Deze bedbodems van De Been is de drager van het matras. Maar de vraag is waar moet op gelet worden bij de aankoop van een lattenbodem? De lattenbodem is een frame met houten latten die als steunt dient voor het matras. Deze latten zijn gekromd om het gewicht van de mens te kunnen dragen. De lattenbodem is uitermate ventilerend en voornamelijk wanneer u als personeel veel transpireert is dit voor u van toepassing.

De latten dienen als ondersteuning

Wanneer u een lattenbodem wilt aanschaffen geef dan een oplettend oog aan de latten, want wanneer u meer latten heeft betekent dit dat u meer ondersteuning heeft. Deze latten zijn iets gekromd om u voldoende steun te geven. Er zijn lattenbodems op de markt waarbij u de latten zelf los kan verplaatst. Dit is gedaan voor de mensen die op bepaalde plekken bij hun lichaam liever meer steun hebben. Voorbeeld hiervan is bij de rug.

Verstelbare elektrische lattenbodems

Voordat u begint aan het kijken naar lattenbodems bedenkt u zich dan of u een verstelbare of een vlakke lattenbodem wilt aanschaffen. Op het moment dat u een verstelbare lattenbodem wilt aanschaffen heeft u namelijk nog een dubbele keus. U kunt kiezen voor een handmatige bediening of een elektrische bediening. Deze bediening wordt gedaan door middel van een afstandsbediening die u erbij krijgt. Bij deze verstelbare bodems kunt u vaak het rug gedeelte en het voetengedeelte verstellen. Via deze weg kunt u precies liggen hoe voor u fijn ligt.

Welke factoren zijn van toepassing bij uw keuze?

  • Een factor die van toepassing is om een lattenbodem te kiezen waarbij u met de hand de positie van de latten kan verschuiven.  Dit kan u helpen bij het zoeken naar de plek waar u de meeste ondersteuning nodig heeft wanneer u ligt.
  • Een volgende factor die van toepassing is is de ventilatie. Wanneer u van uzelf weet dat u een persoon bent die veel transpireert kunt u voor een bedbodem kiezen waarbij de latten dichter bij elkaar liggen. Dit helpt voor uw lichaam als ventilatie.

Een factor die daartegenover ligt is dat er een gericht aantal latten aanwezig moeten zijn op uw bodem voor uw ondersteuning, Het minimaal aantal latten waarbij aangegeven wordt dat er genoeg ondersteuning is minimaal 28 latten.